Gogosari in otet

de Brindusa in Muraturi, 29 Sep 2011 | 6419 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 kg gogosari, spalati si curatati de seminte
  •  2 litri apa
  • 1 litru otet
  • 3 linguri sare pentru muraturi
  • 3 linguri miere sau zahar
  • 3-4 cepe
  • 1 capatana de usturoi
  • 10- 12 foi de dafin
  • 30 g boabe de mustar
  • 30 g boabe de piper negru
  • cateva radacini de hrean
  • 8- 10 borcane de 800 ml cu capac filetat
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosari in otet:

Pune la fiert apa, otetul, sarea, mierea, 5 foi de dafin, 15 boabe de piper. 

Taie gogosarii in jumatati 

Pune gogosarii in transe in amestecul cu otet. Lasa fiecare transa sa fiarba 1 minut, pentru ca gogosarii sa se inmoaie putin. Scoate-i intr-un castron. 

 Pune in fiecare borcan cate o bucata de hrean, 1 lingurita de boabe mustar, 1 foaie de dafin, cateva boabe de piper, 1-2 catei de usturoi si putina ceapa. 

Umple borcanele cu gogosari, apasand ca sa intre cat mai multi. Toarna peste ei zeama de otet calduta, ca sa umple borcanele.Inchide-le cu capace.

Borcanele se pastreaza in camara 2-3 luni inainte de a se folosi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosari in otet" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Castraveti in otet pentru iarna